Will is the event
to improve your
sports performance
19 & 20
OKTOBER 2019
Kortrijk
xpo
Stay in touch
Will is the event
to improve your
sports performance
27 & 28
october 2018
Kortrijk
xpo
Karl Dujardin Will

Er is een digitale revolutie in de gezondheidszorg op komst. Iemand die ongerust is over zijn hart, kan nu een uurwerkbandje kopen met een monitor van medische kwaliteit die ritmestoornissen kan detecteren.

Wanneer 27 oktober 2018 • 12:00 pm - 12:40 pm
Waar The Field
  • BODY & PREVENTION
Karl Dujardin Will

Karl Dujardin

dr Karl Dujardin is cardioloog in AZ Delta Roeselare Belgie. Tijdens zijn opleiding tot interventiecardioloog in UZ Leuven en Heilig Hart kliniek Roeselare, en een...

 Slimme apps op smartphones kunnen nu diagnose stellen van huidkanker tot hersenschudding en ziekte van Parkinson.  Onderzoek is onderweg om te zien of zweet kan geanalyseerd worden voor de aanwezigheid van bepaalde stoffen zodat een invasieve bloedname niet meer nodig is. Sommigen denken dat veranderingen in hoe snel een persoon wrijft over het touchscreen van een smartphone het begin van cognitieve problemen kan signaleren.  Als we deze informatie kunnen integreren met gedigitaliseerde medische gegevens van de betrokken persoon, dan zal dit ongetwijfeld op termijn leiden tot een meer gepersonalizeerde, participerend, predicatieve en preventieve gezondheidszorg.

Bekijk het volledige programma